Een netwerk van (pre)gepensioneerde artsen

MedicalWork is opgezet in 2009 als netwerk van (pre)gepensioneerde artsen. Vanwege onder andere de vergrijzing van artsen was het idee ontstaan om een netwerk te creëren van (pre)gepensioneerde artsen die graag op tijdelijke basis wilden blijven werken. Op deze manier kon er langer beroep worden gedaan op de wetenschappelijke kennis op het gebied van ziekte en gezondheid waarover een artsen beschikten.

In eerste instantie werden de aangesloten artsen ingezet als waarnemer bij verschillende ziekenhuizen, zorginstellingen en maatschappen. Maar al snel ontstonden er initiatieven waarbij niet alleen bestaande instanties gebruik maakten van de kennis en expertise van aangesloten artsen maar ook nieuwe initiatieven ontstonden. Zowel geïnitieerd door artsen zelf als door MedicalWork of andere betrokken partijen.

MedicalWork maakt het mogelijk om middels een tijdelijke en flexibele aanpak de kennis en kunde van een exclusieve groep artsen aan te boren. Instanties kunnen dit gebruiken in geval van capaciteitstekorten, product of dienst ontwikkeling, advisering, etcetera.